تسلا در سه ماهه گذشته، 408 میلیون دلار ضرر کرد
تسلا یکی از بدترین نتایج خود در سهماههی گذشته را ثبت و 408 میلیون دلار ضرر کرده است. ایلان ماسک برای سهامداران راههای افزایش سود را شرح داده است.
تسلا در سهماههی اخیر با ضرر 408 میلیون دلاری مواجه شده و همچنان با مشکل ساخت خودروهای الکتریکی و عرضهی آنها با قیمتی مقرونبهصرفه دستوپنجه نرم میکند. ایلان ماسک این کاهش سود را به سهامداران اطلاع داده است و بیدلیل نیست که سهام شرکت تسلا در سال جاری، درحدود 20 درصد کاهش قیمت را تجربه کرده است.
میزان درآمد تسلا در سهماههی دوم با رشد 47 درصدی در مقایسه با سال گذشته، به 5.2 میلیارد دلار رسیده بود. همچنین، این شرکت 614 میلیون دلار را بهصورت نقدی دریافت کرده که موجودی حساب تسلا در ماه ژوئن را به پنجمیلیارد دلار رسانده است. تا وقتی تسلا نتواند از ضرردهی خود از راههای مختلف جلوگیری کند، این پول صرف پرداخت قرضها و زیانهای تسلا خواهد شد. پس از انتشار عملکرد تسلا در سهماههی اخیر، هر سهم این شرکت با کاهش 10 درصدی در بازار بورس آمریکا، به 239 دلار رسیده است.
تسلا از زمان آغاز به کار تاکنون، بیش از 6 میلیارد دلار ضرردهی داشته است؛ اما ایلان ماسک در سال گذشته اعلام کرد در مسیر پیش رو، چیزی جز سوددهی وجود نخواهد داشت. تسلا در نیمهی دوم سال گذشته 451 میلیون دلار سود کسب کرد؛ ولی این رقم در نیمهی اول سال جاری به 1.1 میلیارد دلار ضرر تبدیل شد. کاهش 2.31 دلار بهازای هر سهم در سهماههی آوریل تا ژوئن، از کاهش 1.27 دلاری پیشبینیشدهی کارشناسان هم بدتر بود.
مقالههای مرتبط:
این در حالی است که تسلا در این مدت با فروش 95 هزار و 356 دستگاه خودرو الکتریکی در سهماههی اخیر، بیشترین میزان فروش تاریخ خود را تجربه کرده است؛ اما تسلا همچنان با سرعت کمتری در مقایسه با انتظارات ایلان ماسک مبنیبر عرضهی 360 تا 400 هزار خودرو در سال حرکت میکند. شرکت تسلا در نامهای به سهامداران خود ضمن ارائه نتایج، عنوان کرد که این شرکت بیشتر تمرکز خود را برای افزایش ظرفیت تولید و عرضهی خودروها به بازار گذاشته است، نه هدف مالی مشخص.
تسلا اعلام کرده است در سهماههی جاری، هدف خود را در کسب سود بیشتر گذاشته است. رسیدن به اهداف ایلان ماسک برای عرضهی خودروها تا پایان سال جاری با وجود کاهش تخفیف دولتی و قطعشدن کامل مبلغ کمکی خرید خودرو برقی در این بازهی زمانی، امری دشوار بهنظر میرسد. تسلا اکنون بیشترین امید را به خودرو مدل 3 سداندارد که با قیمت پایهای 35 هزار دلار، ارزانترین خودرو تسلا محسوب میشود.
قیمت این خودرو متناسب با خودروهای تولید انبوه بازار است؛ اما تحلیلگران سوددهی ناشی از فروش مدل 3 با این قیمت را بسیار دشوار میدانند. دیگر خودروهای تسلا ازجمله مدلهای S و X، قیمت پایهای بیش از 70 هزار دلار دارند که برای بسیاری از مشتریان بسیار گران است. ایلان ماسک عقیده دارد که تسلا میتواند با معرفی سیستم حملونقل زیرزمینی شامل خودروهای بدون راننده در سال آینده، سوددهی خود را افزایش دهد.
برنامهی ماسک به مالکان خودروهای تسلا هم اجازه میدهد تا با نصب چیپ خودران مخصوص، خودروهایشان را به تاکسیهای رباتیک تبدیل و از مسافران کسب درآمد کنند. ماسک در نظر دارد یکمیلیون خودرو تسلا را به تاکسیهای رباتیک تبدیل کند؛ اگرچه این برنامه از دیدگاه بسیاری از کارشناسان تا پایان سال 2020 عملی نخواهد شد. جنرالموتورز هم اخیرا طرحی مشابه تسلا را معرفی کرده است که تا پایان سال جاری میلادی و زودتر از روبوتاکسیهای تسلا راهاندازی میشوند.